ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σεφ – συντονίστρια εργαστηρίων ευεξίας/διατροφής

4D Dream Coach – ενεργειακή θεραπεύτρια

 

Η Μαρία Κρίνα γεννήθηκε στην Πάτρα και εργάστηκε ως σεφ και υπεύθυνη κουζίνας από το 1998. Ειδικεύεται στην ελληνική κουζίνα και με τα χρόνια έχει αποκτήσει βαθιά γνώση της φιλοσοφίας, των τεχνικών και της ιστορίας της.

Ως συνιδιοκτήτρια του εστιατορίου τέχνης «δροσερικό» στην Πάτρα εισήγαγε καινοτομίες όπως η πλήρης αλλαγή μενού κάθε τρεις μήνες, με πρωτότυπα πιάτα βασισμένα σε συνταγές παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και πιάτα από καθαρά βιολογικές πρώτες ύλες. Επανέφερε ξεχασμένα πιάτα με υλικά από μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και προσέφερε συχνά θεματικά μενού από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συναυλίες από την ίδια περιοχή.

Από το 2011 έως το 2015 εργάστηκε ως σεφ, υπεύθυνη κουζίνας και σύμβουλος εστιατορίου σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Το 2014 ίδρυσε την εταιρεία “Cooking Tales, Hand-on Greek Cuisine”. Έκτοτε τα μαθήματα μαγειρικής και τα σεμινάρια βασισμένα στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα είναι μια από τις κύριες δραστηριότητές της. Η συμβολή στην αλλαγή της στάσης των ανθρώπων σχετικά με το φαγητό και η έναρξη μιας υγιεινής διατροφής είναι αυτό για το οποίο εργάζεται μέσω των σεμιναρίων και των μενού της.

Από τον Δεκέμβριο 2014 έως τον Μάρτιο 2015 στο πλαίσιο του έργου «Προγράμματα κατάρτισης για ανέργους, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στο νομό Κυκλάδων» υλοποίησε σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Παραδοσιακή κουζίνα σε εστιατόρια και ξενοδοχεία».

Από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2015 έκανε τρεις παρουσιάσεις της αιγαιοπελαγίτικης παραδοσιακής κουζίνας στα πλοία της Celestyal Cruises, Celestyal Odyssey και Celestyal Olympia.

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2016 έδωσε ένα 12ωρο σεμινάριο για τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα βότανα και τα μπαχαρικά της Σύρου στην Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης. Το 2018 συνεργάστηκε με τη Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης (Σύρος, Ελλάδα) στο πρόγραμμα «HEALTHNIC Healthy and ethnic diet for inclusion» ένα διετές πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το Erasmus+. Ήταν μια από τις συγγραφείς του «Πρακτικού Οδηγού για Εργαστήρια Υγιεινής Διατροφής». Τα εργαστήρια Healthnic Diet έδωσαν την ευκαιρία σε συμμετέχοντες που προέρχονταν από διάφορα υπόβαθρα, όπως πρόσφυγες, μετανάστες, μακροχρόνια άνεργοι και αυτόχθονες ομάδες, να αποκτήσουν γνώσεις για την μαγειρική, την υγιεινή διατροφή, τη γλώσσα, να αποκτήσουν πολιτισμική συνείδηση και δεξιότητες ΤΠΕ.

Από το 2017 είναι οικοδεσπότης του Traveling spoon για την Σύρο. Οργανώνει γαστρονομικές ξεναγήσεις και δίνει εργαστήρια διατροφής και μαγειρικής. Εργάζεται επίσης σαν ενεργειακή θεραπεύτρια με τη συνέργεια των βοτάνων και σαν 4D Dream Coach.