ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥ ΣΕΦ
Επειδή σιγά – σιγά μπαίνουμε σε νέα γαστρονομική σεζόν και πολλά θα δουν τα ματιά μας και θα γευτεί ουρανίσκος μας, κάθομαι και <κουταλομετρώ> όπως έλεγε και η γιαγιά μου τις αναδυόμενες αναμνήσεις του καλοκαιριού. Η πιο γλυκιά και δυνατή ήταν εκείνη η μαγείρισσα στο εστιατόριο ΜΕΖΕ ΜΑΖΙ της Σύρου. Την παρατηρούσα δυο ολόκληρες ημέρες, έπεφτα πάνω στο μετρημένο της περπάτημα καθώς κουβαλούσε μόνη της τα ψώνια για την καθημερινές της μαγειρικές. Μετά γεύτηκα το φαγητό της, μεστό, ουσιαστικό, με μυρουδιές των Κυκλάδων ποτισμένο. Πολλά πιάτα <ακροβατούν> σε μια επικίνδυνη ισορροπία στο πάντρεμα περίεργων υλικών, αλλά καταπίνοντας την τελευταία μπουκιά καταλαβαίνεις ότι το φινάλε με μαγικό τρόπο είναι απόλυτα επιτυχημένο. Σημειώστε το όνομα της την λένε ΜΑΡΙΑ ΚΡΙΝΑ και ότι αγγίξει αντανακλά την συναρπαστική σπινθηροβόλα ενέργεια του ανθρώπου που ταΐζει το κοινό με το διακριτικό πάθος για το φαγητό και όχι με το εγώ του. Αυτά διότι μπαίνουμε σε νέα γαστρονομική σεζόν και συντρέχει κίνδυνος μέγας να γευθούμε ξανά φαγάκια με επίκεντρο το ΕΓΩ του σεφ! Και αυτό σε άλλες εποχές μπορεί να ήταν συναρπαστικό αλλά τώρα δεν είναι η <ουσία> των καιρών που ζούμε…
http://mirsini.gr