
Ποσότητα για 4 άτομα
4 φύλλα μαρούλι από τα έξω κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 φλ.τσ. σπανάκι μέτρια κομμένο
1/2 φλ.τσ. ραντίτσιο ή άλλο πικρό χόρτο ψιλοκομμένο
1 φλ.τσ. φύλλα άγριου καρότου πολύ ψιλοκομμένα και την ρίζα από 2-3 καθαρισμένη και κομμένη ροδέλες
2 κ.σούπας άνηθο, 3 κ.σ. μάραθο
6-8 μήλα από φασκομηλιές καθαρισμένα και κομμένα στα 4 ( έχουν απίστευτα δροσερή και αρωματική γεύση )
1 φλ.τσ. ζεματισμένα φρέσκα κουκιά ή αρακά ( αν έχετε φυτά κουκιών χρησιμοποιήστε και τα τρυφερά βλαστάρια ή τα βλαστάρια από τον αρακά)
10 λουλούδια από μολόχες
10 λουλούδια από τις μαργαρίτες που λέμε Μάηδες ή Μαντηλίδες
ΣΑΛΤΣΑ
2/3 φλ.τσ. λάδι 1/4 φλ,τσ, λεμόνι 1 κ.σ. μαρμελάδα εσπεριδοειδών, λεμόνι κατά προτίμηση Λίγη φλούδα λεμονιού (χωρίς το άσπρο) 1 κ.σ λουίζα φρέσκια ή ξερή ή φλισκούνι 1/2 κ,τσαγιού κόκκους πράσινο πιπέρι
Τα χτυπάμε όλα στο blender
Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα περιχύνουμε με 1/2 φλ. τσαγιού από τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και πάλι και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με σάλτσα.