
Τι να περιμένεις
Εμπειρικό μάθημα μαγειρικής.
Καλωσόρισμα με κρύο τσάι βοτάνων, 2 ζεστά και 2 κρύα πιάτα, διάφορα ντόπια τυριά, ντόπιο αλλαντικό, που λέγεται λούζα και χύμα κρασί από την Πάρο, φιλτραρισμένο νερό
Η Μαρία εργάζεται σαν σεφ από το 1998 και ειδικεύεται στην ελληνική κουζίνα. Θα τη συναντήσετε στο σπίτι της, μια αγροτική μονοκατοικία, όπου θα μαγειρέψετε και θα γευματίσετε.
Αυτή είναι ένα εμπειρικό μάθημα μαγειρικής όπου θα χρησιμοποιήσετε άγρια βότανα και μπαχαρικά. Η Μαρία θα σας καθοδηγήσει και θα σας μιλήσει για τις τεχνικές μαγειρέματος. Θα σας δώσει διατροφικές πληροφορίες και θα μοιραστεί μαζί σας τις ιστορίες του τόπου καθώς θα μαγειρεύετε. Θα σας μεταδώσει τις ιστορικές και επιστημονικές της γνώσεις για τα φυτά, τη χρήση τους στη βοτανοθεραπεία και την μαγειρική σε απροσδόκητους συνδυασμούς.
Θα ετοιμάσετε ένα μοναδικό, παραδοσιακό κυκλαδίτικο γεύμα που είναι έξω από την επικρατούσα τάση του ελληνικού φαγητού, που θα αναδεικνύει τοπικά τυριά, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά.
Διάρκεια Περίπου 3 ώρες
Άτομα 1 – 8
Ώρα έναρξης 11.30 ή 18.00
Το μάθημα γίνεται στα Αγγλικά και αν χρειαστεί στα Γαλλικά ή σε άλλες γλώσσες κατόπιν αιτήματος.